Netflix aanbod

Door Amanoo op dinsdag 30 september 2014 17:41 - Reacties (24)
Categorie: -, Views: 4.695

Na genoeg te hebben gezeurd over DRM, illegaal downloaden en legale alternatieven, al enige tijd te weten dat Netflix via HTML5 native kan draaien onder Linux en erachter te komen dat Star Gate Atlantis nauwelijks te krijgen is via mijn gebruikelijke netwerken heb ik toch maar eens besloten Netflix het voordeel van de twijfel te geven. Momenteel heb ik dus een maand gratis Netflix. Tijd om te zien of het nu zo goed is.

En dus mijn bevindingen: het aanbod is nog steeds totale poep. Typ eens in "Spider-Man". Wat je krijgt zijn de eerste 2 Sam Raimi films en de Venom Saga uit de 1994 animatieserie van Spider-Man. Niet de nieuwere films, niet de nieuwere animatieseries. Oja, gisteren was de laatste episode uitgekomen van The Big Bang Theory. Wat ik nu aangeboden krijg is nog erger: How I Met Your Mother, Doctor Who, Sherlock, Mythbusters (niet dat Doctor Who, Sherlock of Mythbusters geen leuke series zijn). Dat was dus totaal niet waar ik om vroeg.

Nou ja, ik kijk niet elke zaterdag om half 9 naar Doctor Who, dus een gemiste aflevering terug kunnen zien zou leuk zijn, dus laat ik eens kijken wat er allemaal van deze serie op Netflix staat. Series 1 tot en met 7 dus, series 8 krijgen we pas als het is afgelopen. Nou ja, terug naar Star Gate. Ik heb SG1 ook nog niet afgekeken, je hoort namelijk afleveringen van Atlantis en SG1 om en om te bekijken. Blijkt dat ik SG1 ook niet kan zien, alleen Atlantis.

Experimenteren met de zoekterm Korra levert ook niets op, van Arrow staat nog steeds enkel seizoen 1 online, terwijl seizoen 3 binnenkort van start gaat, "Avengers" is een zoekterm die 0 oplevert. Agents of SHIELD doet 0.0 en naar Last Week Tonight with John Oliver hoef ik al helemaal niet te zoeken, want dat is van HBO. Fansubbed anime gaat hem ook niet worden.

Aangezien Star Gate Atlantis zo ongeveer het enige is dat Netflix mij te bieden heeft, programmeer ik dus maar, lichtelijk gefrustreerd met het beroerde aanbod, een reminder in mijn agenda om mijn Netflix abonnement op te zeggen voor 30 oktober, zodat ik in ieder geval wat SGA episodes kan kijken. The Pirate Bay en Kickass Torrents gaan vervolgens weer terug in mijn bookmarks. Hoewel dat meteen kunnen streamen wel leuk is ten opzichte van eerst downloaden, moet ik ook een aanbod krijgen om te streamen. Elke serie die ik waarvoor ik ook maar enigszins interesse toon is ofwel totaal niet aanwezig of loopt hopeloos achter. Het is een leuk concept, maar op deze manier kan het niet eens hopen om te concurreren met piraterij. Ik betaal dan nog liever een tientje per maand aan The Pirate Bay of aan een usenet provider. Ik heb ze een kans gegeven, maar om voor die ene serie maandelijks te gaan betalen... Netflix zit nog teveel in de luiers om mij als klant te krijgen.

Volgende: "Scholen stoten vmbo af om maar wit te blijven" 11-'14 "Scholen stoten vmbo af om maar wit te blijven"
Volgende: Vloeibaar brood 07-'14 Vloeibaar brood

Reacties


Door Tweakers user jurgen1982820, dinsdag 30 september 2014 18:28

Je spiderman die je niet kon vinden: http://www2.netflix.com/WiMovie/70208599?trkid=50000152

Check ook: http://www.flixfilms.nl/

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 september 2014 18:30]


Door Tweakers user Amanoo, dinsdag 30 september 2014 18:49

Apart, als ik alleen al "spider" intypt komt die echt niet tevoorschijn. De reviews zien er wel uit alsof ze door Nederlanders zijn geschreven, en niet vertaald, vooral omdat er ook ergens nogal wat spelfouten zijn. Waarom ik dan die film niet te zien krijg is mij een raadsel. Op die tweede website zie ik overigens niet Amazing Spider-Man 2, om nog even ergens over te zeuren.

Door Tweakers user Tim_bots, dinsdag 30 september 2014 19:10

Nog even een tip (mits je netflix abonnement nog steeds loopt):
Open de volgende keer eens de support chat. Daar kun je vragen wanneer series uitkomen en/of vragen of ze op de "wenslijst" gezet kunnen worden.

Wat betreft de series: als je op vakantie bent in de USA zie je plotseling wel alle series die je zoekt. (Dr who seizoen 1 (1963 dat is) tot "The time of the doctor", mythbusters 1 tot 11 etc.)

Het is dus niet zo dat netflix niet wil maar niet mag (rechten)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 september 2014 19:11]


Door Tweakers user Camulos, dinsdag 30 september 2014 19:53

Het is ook Stargate en niet Star Gate :Y)

Ben eigenlijk best tevreden over het Netflix aanbod; wellicht heb ik ook niet zo'n specifieke smaak en/of wensen zoals jij die hebt.

Van de legale alternatieven heeft Netflix het grootste (en voor mij dus aantrekkelijkste) aanbod. Ook hun eigen series best te pruimen: House of Cards en Penny Dreadful. Af en toe een filmpje meepakken.. man zelfs Nederlandse series en films! Toch vind ik de Scandinavische detectives het best ATM.

Aanbod afzeiken is makkelijk.. aanbod groter maken is moeilijk (ivm rechten en deals)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 september 2014 19:53]


Door Tweakers user i-chat, dinsdag 30 september 2014 20:07

Aanbod afzeiken is makkelijk.. aanbod groter maken is moeilijk (ivm rechten en deals
dat mag dan misschien waar zijn, een erg goed excuus is het natuurlijk niet, ik bedoel als je morgen naar de autogarage gaat en die meneer zegt tegen je ik verkoop u alleen maar rammelbarrels die maar 60 per uur kunnen, ga je ook bij een ander shoppen, dat deze arme man daardoor zijn brood niet bijeen krijgt, en naar het uwv kan voor een uitkering, zal jouw een rotzorg zijn, je wilde immers een goede auto geen barrel...

zo werkt te wereld nu eenmaal... dat noem ik, de keerzijde van kapitasime... zei zijn vrij te vragen wat ze willen, ik ben vrij te jatten waar ik mee weg kan komen. een grote egoistische zooi, maar waarom zou ik als enige moreel handelen... je zou wel gek zijn... bedrijven als google lichten ons voor miljoenen aan belasting, via vage constructies en regeltjes. ik zie niet in waarom dat voor mij dan anders zou moeten.

Door Tweakers user Amanoo, dinsdag 30 september 2014 20:12

Ik heb trouwens eens op die link gedrukt met The Amazing Spider-Man. Netflix zegt het volgende:

Deze titel is momenteel niet beschikbaar. Er is mogelijk een technische fout opgetreden of we hebben de titel uit onze entertainmentcatalogus verwijderd.

Probeer opnieuw te zoeken naar je titel. Neem contact op met de klantenservice als je hem vindt en hij nog steeds niet kan worden afgespeeld.

Verder ben ik het min of meer met i-chat eens. Hoewel hij het op een wat minder politiek correcte manier zegt (al ben ik zelf ook niet van het sugarcoaten), maar zo werkt het eigenlijk wel. Als je een beter alternatief weet, dan staat het je vrij die te gebruiken. Als de entertainmentindustrie geld wil zien moeten ze er maar wat voor gaan doen.

Door Tweakers user Padje, dinsdag 30 september 2014 20:24

Maar waarom is het zo'n big issue dat er niet de allerlaatste films opstaan? Bespreek je de films die je gezien heb met mensen? Ik kijk graag goede films voor me eigen vermaak en die zijn er zat te vinden op Netflix en daarnaast is het niet de schuld van Netflix dat er bepaalde dingen niet opstaan, want als het aan Netflix zou liggen zou alles er wel staan.

Dit is een markt die nog volwassen moet worden het is een jong concept binnen de filmindustrie, een paar jaar terug stond er ook nog weinig op Spotify kijk vandaag de dag eens.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 september 2014 20:32]


Door Tweakers user Amanoo, dinsdag 30 september 2014 20:33

Het probleem zijn vooral series. Ik kijk niet zo snel naar een serie, maar als ik een serie vind, dan bijt ik me er ook in vast en wil ik het gewoon goed bijhouden. Overigens heb ik in de "Mijn Topics" sectie ook aardig wat topics over series staan waar ik in lurk en soms post, dus ja, ik bespreek ze met mensen.

Door Tweakers user Mick1990, dinsdag 30 september 2014 20:54

Netflix is en zal nooit een volwaardig alternatief zijn / worden voor illegaal downloaden. Ik dacht eerst op dezelfde manier als jou over Netflix. Maar als je je manier van kijken aanpast, dan kun je er wel degelijk veel plezier uit halen. In de plaats van zoeken naar films en series, laat ik mij nu gewoon iets voorschotelen door Netflix zelf. Zo kreeg ik afgelopen maand de films Lone Survivor en The Enemy Within en de series Suits en Luther voorgeschoteld. Media waar ik nog niet van gehoord had of nooit gekeken zou hebben. En met succes, want het waren achteraf goede films en series.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 september 2014 20:55]


Door Tweakers user Mick1990, dinsdag 30 september 2014 21:01

Mick1990 schreef op dinsdag 30 september 2014 @ 20:54:
Netflix is en zal nooit een volwaardig alternatief zijn / worden voor illegaal downloaden. Ik dacht eerst op dezelfde manier als jou over Netflix. Maar als je je manier van kijken aanpast, dan kun je er wel degelijk veel plezier uit halen. In de plaats van zoeken naar films en series, laat ik mij nu gewoon iets voorschotelen door Netflix zelf. Zo kreeg ik afgelopen maand de films Lone Survivor en The Enemy Within en de series Suits en Luther voorgeschoteld. Media waar ik nog niet van gehoord had of nooit gekeken zou hebben. En met succes, want het waren achteraf goede films en series.
Edit: als je wil dat je suggesties krijgt van Netflix dan moet je eerst een kijkprofiel hebben door films en series te beoordelen: http://www.netflix.com/RateMovies

Door Tweakers user markdm, dinsdag 30 september 2014 22:49

Dit lijkt me dan wel een mooie oplossing voor jou: http://popcorntime.io/ Werkt echt geweldig

Door Tweakers user Amanoo, dinsdag 30 september 2014 22:53

markdm schreef op dinsdag 30 september 2014 @ 22:49:
Dit lijkt me dan wel een mooie oplossing voor jou: http://popcorntime.io/ Werkt echt geweldig
Ik heb daar inderdaad ooit over gehoord, maar kon het niet terug vinden toen ik ermee wilde experimenteren. Bedankt.

Door Tweakers user sys64738, woensdag 1 oktober 2014 08:11

Ik heb al ruime tijd Netflix en het bevalt goed. Met kleine kinderen is het erg handig. Geef ze een eigen profiel en laat ze alleen spul uit de kinderselectie kijken: kind kan de was doen. Voor hen is het aanbod prima.

Zelf kijk ik vooral series en af en toe een film. Daar zit erg leuk spul tussen (zeker eigen series zoals (het hierboven ook al genoemde) House of Cards zijn super) maar het kan best frustrerend zijn als je alleen de eerste paar seizoenen kunt kijken van een serie terwijl je weet dat er nog een paar seizoenen achteraan komen die al uitgezonden zijn. Soms kan ik dan ook de verleiding niet weerstaan en open ik SABnzdb maar weer eens.

Maar het blijft natuurlijk een soort vicieuze cirkel. Als iedereen maar illegaal blijft downloaden, krijgt Netflix in NL niet genoeg geld binnen om mooi content aan te kunnen bieden. Maar zonder mooie content, blijft het moeilijk om nieuwe klanten voor je te winnen.

Voorlopig blijf ik gewoon abonnee en ben al redelijk blij met Netflix maar het zou niet erg zijn als ze in te (nabije) toekomst nog wat actuelere content toevoegen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 1 oktober 2014 08:12]


Door maurice, woensdag 1 oktober 2014 09:58

Het aanbod van Netflix in NL vind ik ook mager. Om die reden kijk ik naar het US aanbod van Netflix door gebruik te maken van een de DNS redirect service unlocator.com. Veel meer keus. M'n kinderen kijken natuurlijk liever Netflix NL vanwege het Nederlandstalig aanbod. Een eenvoudige manier om op hetzelfde device te switchen tussen het NL en US aanbod is er helaas niet. Daarom gebruiken de kids Apple TV voor Netflix NL en gebruik ik een Chromecast met unlocator voor Netflix US.

Door Tweakers user Dj Neo Ziggy, woensdag 1 oktober 2014 10:25

Installeer de app Upflix eens, daar zie je wat er komen gaat

Door Tweakers user simnl, woensdag 1 oktober 2014 11:09

SG1 staat in zijn geheel op de britse/engelse netflix. Als je Hola installeert op je telefoon of in je browser kun je erbij.

Door Tweakers user Leo1010, woensdag 1 oktober 2014 12:05

Netflix is er voor mij om:
1. Geweten te sussen (niet echt maar goed...)
2. Aan te vullen, soms is er wel eens iets wat je op TPB niet vind.
3. Noodvoorraad, als ik ergens ben waar wifi is en ik heb niets meer op m'n telefoon staan.

Door Tweakers user jurgen1982820, woensdag 1 oktober 2014 13:40

Amanoo schreef op dinsdag 30 september 2014 @ 18:49:
[...]
Apart, als ik alleen al "spider" intypt komt die echt niet tevoorschijn. De reviews zien er wel uit alsof ze door Nederlanders zijn geschreven, en niet vertaald, vooral omdat er ook ergens nogal wat spelfouten zijn. Waarom ik dan die film niet te zien krijg is mij een raadsel. Op die tweede website zie ik overigens niet Amazing Spider-Man 2, om nog even ergens over te zeuren.
Blijkbaar heeft netflix film alweer verwijderd. Best raar van netflix.
Ik heb film wel kunnen kijken.

[Reactie gewijzigd op woensdag 1 oktober 2014 13:41]


Door Tweakers user ZpAz, woensdag 1 oktober 2014 16:47

Series staan er inderdaad vrij vaak niet in, of ze lopen achter. Heb zelf maar een Amerikaans iTunes account genomen daarvoor. Daar zijn series op dezelfde dag te zien als ze uitkomen. Maar ja, je moet dan wel $2.99 voor een aflevering betalen. Als je een heel seizoen koopt krijg wel korting.

Maar ik volg momenteel maar ongeveer 2 series tegelijk, dus dat is wel weer te overzien.

Door Tweakers user Mebus, woensdag 1 oktober 2014 19:27

Daarom hou ik het vooralsnog gewoon bij nieuwsgroepen.. Tuurlijk, bij sommige providers word er redelijk wat geblokkeerd, maar een goede zoektocht en je vind alsnog wat je wilt hebben. Dat vind ik de 55 euro (50% korting met de kerst) dan ook zeker meer dan waard! En dat voor een jaar lang. En deel mijn verbinding ook nog eens met 2 anderen (die betalen dus ook mooi mee, nog goedkoper en iedereen download snel genoeg).

SG-1 is overigens zojuist volledig gepost met NL subs (~30GB per seizoen) :)

DM voor de provider die ik gebruik.

Hier nog een handige link misschien: Philos Blog: Alle Netflix regio's op Chromecast (No-Root/No DD-WRT)

[Reactie gewijzigd op woensdag 1 oktober 2014 19:29]


Door Tweakers user klaaz, woensdag 1 oktober 2014 23:49

Inderdaad. Recente series en films staan er vaak (nog) niet op. Toch is netflix voor die paar euro's voor mij interessant omdat het me in de gelegenheid stelt makkelijk een keer iets te gaan kijken waar ik nog niet aan toegekomen ben of dingen die ik anders aan mijn neus voorbij had laten gaan. De laatste ontbrekende seizoenen haal ik eventueel wel weer ergens anders (mocht ik zover komen).

Voor mij is het een bak met vermaak en heb ik er altijd wel iets in kunnen vinden waarmee ik me een paar uurtjes (soms weken) kon vermaken. De netflix exclusives zijn uiteraard wel helemaal recent en tot dusver van hoge kwaliteit (Orange is the new black en House of Cards). Voordeel van deze excusives is dat het hele seizoen direct beschikbaar is en je dus direct kunt genieten.

Ik geloof er wel in dat het beter wordt in de toekomst. Het concept staat qua rechten e.d. nog redelijk in de kinderschoenen. Als de uitgevers die nog niet mee doen tot de conclusie komen dat het een groot succes aan het worden is dan haken ze vanzelf aan. De eerste echte flmpremiere is al aangekondigt, misschien wel een voorbode van meer :-)

Door Tweakers user kimiferrari, donderdag 2 oktober 2014 10:15

Netflix heb ik juist genomen om te kijken naar series die ik normaal gesproken niet gedownload of van gehoord had. Voorbeelden die ik door Netflix ben gaan kijken zijn:

Luther
Orphan Black
White Collar
Haven
Grimm
The Killing (US)
Hemlock Grove
Arrested Development
Orange is the new black
Fargo
Archer

Ik ben nu bezig met Once Upon a Time. Hebben ze er net op gezet

[Reactie gewijzigd op donderdag 2 oktober 2014 10:19]


Door Tweakers user GiZwarrior, donderdag 2 oktober 2014 14:09

Als je niet tevreden bent over het Nederlandse Netflix aanbod zou je natuurlijk ook via Unblock-us de beschikking krijgen over het aanbod van andere regionen..

Door Tweakers user robkorv, donderdag 2 oktober 2014 15:14

Het aanbod is idd anders dan de illigale bron, maar vergeleken met het aanbod op tv is het geweldig.. Ik vind het vooral makkelijk, zonder moeite iets kunnen kijken. Klikken, kijken en vooral zelf bepalen wat en wanneer je iets kijkt.

Ik heb me kijk gedrag aangepast aan Netflix, met de reden..... als ze het niet op Netflix aanbieden.... kijk ik het gewoon niet.... hun verlies. Op korte termijn voelt niemand dat, maar op lange termijn denk ik dat het wel degelijk uitmaakt. Lost, Heroes, diverse HBO series en tal van andere series hebben uiteindelijk voet aan de grond gekregen omdat ze voorheen illegaal werden gekeken en het zo mond op mond werd aangeraden aan andere.

Reageren is niet meer mogelijk